Cop Spotter

Astral Vision komt met app om naast flitsers ook agenten te spotten

08/15/2011

Het bedrijf Astral Vision uit Groningen heeft de Cop Spotter app voor de iPhone gelanceerd. Cop Spotter heeft als doel om burgers inzicht te bieden in blauw op straat. Het unieke is dat naast flitsers ook parkeerwachters en patrouillerende agenten zijn te spotten.

Meerdere parkeerwachters, fietscontroles en flitsers zijn inmiddels door gebruikers gespot. Daarnaast wordt de app gevoed met internet feeds van o.a. flitsers en ongelukken. Met een sonar geluid dat luider wordt als je een spot nadert kan men veilig anticiperen op flitsers of agenten om bijvoorbeeld een boete te ontlopen.

Mensen zonder iPhone hoeven niet te treuren, alle spots worden ook via Twitter gemeld met locatie. Bovendien is er een Android versie in de maak om het merendeel van de mobiele markt te kunnen voorzien.

Cop Spotter richt zich op Nederland en wil daarna uitbreiden naar landen waar het spotten van agenten ook legaal is. In Zwitserland is het melden van controles bijvoorbeeld niet legaal.

Author: admin
Category: news

Comments are closed.