Agent via mobieltje te volgen

Cop Spotter in Dagblad van het Noorden

09/02/2011

Cop SpotterGRONINGEN – Weten waar de politie patrouilleert? Of waar agenten alcohol-, flits- of fietslichtcontroles houden? Sinds kort bestaat de zogeheten ‘Cop Spotter’. Een programma (applicatie) voor de mobiele telefoon, ontwikkeld door de 35-jarige ondernemer Reinier Wieringa uit Groningen. Met de ‘app’ kunnen gebruikers controleren waar agenten zijn en worden ze daarvoor gewaarschuwd.

Zodra een gebruiker een politiecontrole of een agent ziet, kan die dat doorgeven aan het programmaatje. Die ziet via de satelliet waar iemand zich bevindt. “En rekent de locatie uit. Je kunt in het programma aangeven wat de agent daar dan doet”, vertelt Wieringa.

De politie Groningen wacht eerst maar eens af wat de telefoonapplicatie precies inhoudt. “Laat maar komen. We gaan niet direct actie ondernemen en zijn zeker nog niet ongerust”, zegt Paul Heidanus.

Via DvhN.nl.

Comments are closed.